АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УСЛОЖНЕНА ОБСТАНОВКА ПО ПЪТИЩАТА ЗАРАДИ ОБИЛНИТЕ ВАЛЕЖИ ОТ ДЪЖД И СНЯГ

Зима
11.01.2021 / 10:02

Усложнена остава обстановка в страната заради обилните валежи от сняг и дъжд. Паднали клони от дървета и камъни затрудняват на места движението на автомобилите. За момента няма данни за тежки катастрофи в страната.

Към момента продължава да е затворен проходът Петрохан заради паднали клони и снеговалеж. На място има екипи на различни служби.

Паднали камъни има и в района на Искърското дефиле. Там екипите на пътните служби и пожарната работят, като идеята е да не се затваря пътят и колите да могат да преминават, съобщи Георги Терзийски, председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

"Имаме информация за частични свличания на земни маси в Искърското дефиле и в района на Монтана, но се отстраняват своевременно, без да бъдат затваряни пътни артерии", каза той.

В момента паднали клони има и в района на Железница. Там също има екипи на Пожарната и пътните служби, които ги отстраняват.

От АПИ апелираха към шофьорите да карат внимателно и да бъдат търпеливи:

"В зависимост от обстановката, ако бъде усложнена, нека и водачите да знаят, че може временно да бъдат затваряни пътища за почистване, да бъдат търпеливи и най-вече да тръгват на път с оборудвани автомобили".

Заради тежка катастрофа на румънска територия на ГКПП "Видин-Дунав мост" временно е преустановено движението на изход от страната.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев