АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОРАНЖЕВ КОД ЗА ИНТЕНЗИВНИ ВАЛЕЖИ ОТ ДЪЖД В ПЕТ ОБЛАСТИ, ЗА ДРУГИТЕ - ЖЪЛТ КОД

Валежи
11.01.2021 / 09:54

Предупреждение от втора степен - оранжев код, за интензивни валежи от дъжд е обявено за днес за 5 области. Това са Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

За останалата част от страната кодът е жълт - за валежи от дъжд, а в Северозападна България от дъжд и сняг.

Няма опасност от разливи в София

Във връзка с обилните валежи и обявения „жълт код“ по разпореждане на кметът на София Йорданка Фандъкова се извършва непрекъснато следене на нивата на реките и язовирите на територията на Столичната община, съобщава БГНЕС.

В момента няма опасност от разливи. Наблюдава се повишение на нивата, с около 50 см, но реките текат в коритата си. Извършва се контролирано изпускане на общинските язовири „Суходол 2“, „Иваняне“, „Мрамор“.

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и столичната пожарна реагират на сигнали за паднали клони и дървета във връзка с валежите в София.

През нощта екипите на общината са се отзовали на 20 сигнала за завирявания и паднали клони.

Екипи на столичната пожарна отстраняват паднали клони на пътното платно по пътя между Бистрица и Железница, както и пътя за с. Плана.

Поради завиряване под моста в гр. Нови Искър временно е спряно движението по автобусни линии 23 и 26. На място са изпратени аварийни екипи. Работи се и по завиряване в кв.“Требич“.

Източник БНР

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев