АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВА КАРАНТИНА В АНГЛИЯ ПОНЕ ДО СРЕДАТА НА ФЕВРУАРИ

 Борис Джонсън
05.01.2021 / 11:35

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че в Англия се въвежда нова обща карантина заради нарастването на случаите на коронавирус, което води до опасност от препълване на болниците, предадоха световните агенции. "Ако сега не вземем решителни мерки, националната здравна система може да се окаже пренатоварена след 21 дни", заяви Джонсън и подчерта, че карантината ще продължи поне до средата на февруари.

Новите мерки означават затваряне на училищата, а на хората ще се разрешава да излизат само при изключителни обстоятелства, като отиване на пазар, до аптеката, посещение при лекар, пътуване за работа при липса на възможност за дистанционен труд. Позволен ще е и индивидуалният спорт.

От утре училищата и университетите преминават изцяло на онлайн обучение. Според Джонсън в момента здравната система на страната преминава през най-тежкия момент от началото на пандемията. Още от края на декември в по-голямата част от територията на кралството е забранена работата на магазините, продаващи стоки, които не са от първа необходимост, на ресторантите, пъбовете и кафенетата.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев