АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ: САЩ НИ СПУСКАТ ПРЕМИЕР, БЕЗ НИКАКВА КУМОВА СРАМА!

 Валентин Вацев
04.01.2021 / 15:18

"Аз не изключвам Николай Младенов да стане премиер. Така САЩ ще демонстрират, че ни спускат премиер, без никаква кумова срама!"

Това заяви пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев, коментирайки слуховете, че е възможно бившият ни външен министър и доскоро представител на ООН за Близкия изток да бъде следвашият министър-председател.

„Отнасям се с крайно недоверие към социолозите 3 месеца преди изборите. В момента всички прогнози са лековати. Трудно се прогнозира днес и то не само заради коронавируса. Протестите през лятото се смята, че са безуспешни. И аз смятам, че е така, защото не постигнаха целите си, но разбиха моралното мнозинство на управляващите. Те имат само цифрово мнозинство. То е важно, но е крайно недостатъчно“. Това заяви пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев.

„На този етап основните политически сили и тези, които искат да участват в политическия живот, се занимават с дълга и изнервяща работа – да проверят кой с кого ще се коалира. В момента коалицията, която може да победи, не изглежда никак – всеки може да се коалира с всеки, дори ГЕРБ с БСП. От друга страна това ще изглежда крайно критично и непривлекателно. В момента съществува съгласие, че партията на Бойко Борисов е изживяла живота си, но това съгласие няма конструктивен характер. Привличането на Николай Младенов в премиерския кабинет е възможно. С участието си там може да предизвика възхищение само на проамерикански организации", каза още анализаторът.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев