АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШИЯТ ЗАМ.-МИНИСТЪР КРАСИМИР ЖИВКОВ НА СВОБОДА СРЕЩУ 100 000 ЛВ.

 Красимир Живков
31.12.2020 / 14:35

И последните двама задържани за аферата с опасните отпадъци - бившият заместник-министър на околната среда Красимир Живков и плевенският бизнесмен Николай Миховски, излизат на свобода. В последния ден от годината Апелативният специализиран съд ги пусна от ареста срещу парични гаранции, предаде БНР.

Заседанието днес беше по протест на прокуратурата срещу решение от миналата седмица на първоинстанционния Специализиран съд, който замени задържането на Живков и Миховски с парична гаранция. За бившия заместник екоминистър тя беше в размер на 20 000 лева, а за плевенския бизмесмен - 100 000 лева.

Още по темата

Борисов освободи Красимир Живков като зам.-министър

Срещу размера на гаранциите си жалби подадоха и двамата обвиняеми. В окончателното си решение днес Апелативният спецсъд не уважи възраженията на нито една от страните. Двамата излизат от ареста, но срещу в пъти по-големи гаранции. За свободата на Красимир Живков тя е 100 000 лева, а на Николай Миховски- 200 000 лева.

Живков и Миховски бяха задържани в края на май и бяха обвинени с братята Пламен и Атанас Бобокови и още няколко души, че от 2014 година са действали като организирана престъпна група за внос и преработка на опасни отпадъци.

Почти осем месеца след шумните акции по задържането им случаят все още е само на етап разследване, но затова пък по него беше постановена безпрецедентна за българските стандарти парична гаранция от 2 милиона лева. Плати я, за да излезе на свобода, Атанас Бобоков.

Брат му Пламен беше освободен още след първоначалното задържане срещу 1 милион лева.

КРАСИМИР
 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев