АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ УТРЕ БЕЛГИЯ ВЪВЕЖДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА 7-ДНЕВНА КАРАНТИНА И PCR ТЕСТ ЗА ПРИСТИГАЩИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Антигенен тест
30.12.2020 / 22:16

Белгия въвежда от утре задължителна 7-дневна карантина и PCR тест за всички граждани, пристигащи в страната от т.нар. "червена зона", в която попада и България, или които са престояли в страни от "червената зона" повече от 48 часа, съобщава пресцентърът на МВнР.

Пътниците трябва да бъдат тествани през първия ден от влизане в страната, както и на седмия ден.

При отрицателен PCR тест, извършен на седмия ден от карантината, тя се прекратява, а ако резултатът е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за още най-малко 7 дни.

По информация на посолството ни в Брюксел изключение от задължителната карантина ще се прави за гражданите, които пребивават в Белгия по-малко от 48 часа. Също така, ако престоят на пътник, подлежащ на карантина, е с продължителност по-малка от 7-дневния карантинен период, той може да напусне страната преди изтичането на срока на карантината.

Сред изключенията са също граждани, които изпълняват критични функции в съществени сектори, студенти, които могат по изключение да прекъснат карантината си, за да се явят на изпит, граждани с основно местожителство в Белгия, пребивавали в чужбина по професионални причини, които могат да се откажат от задължителната карантина до 4 януари, при условие че разполагат с удостоверение от работодателя за професионалната причина за пътуването.

От 4 януари 2021 г. при оценката на формуляра за местоположение на пътниците ще се вземат предвид командировките, заверени от работодателя.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев