АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАНОЛОВА И ОТРОВНОТО ТРИО ПРАВЯТ БЛОК, А НЕ ПАРТИЯ ЗА ИЗБОРИТЕ

Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов
29.12.2020 / 13:08

Мая Манолова с "Изправи се.бг" и "Отровното трио" подписаха споразумение за общо явяване на изборите. Очакването на "Изправи се.бг" е в тези листи да влязат много граждански лица, заяви Манолова. Тя се надява активните хора на България да намерят място в листите.

Споразумението обхваща действия преди, по време на и след изборите с сформиране на обща платформа, основана на принципи, за реформи и бъдещо управление.

След подписването на кратък брифинг Мая Манолова обяви, че имат принципно споразумение със Слави Трифонов и се надяват на такова и с "Демократична България". Манолова заяви, че са отворени към всички останали партии и най-вече към партии извън статуквото на този парламент. Тя изброи зелените движения, Движение 21 на Татяна Дончева, социалдемократите, Нова алтернатива, Волт и др. формации.

Адвокат Хаджигенов от "Отровното трио" обясни, че блокът се основава на принципи, като засега единственият твърд принцип на подбор е непринадлежност към Държавна сигурност. Останалите критерии ще бъдат обявени публично. "Целта е да се постигне разчупване на политическия модел, посочи Хаджигенов и подчерта, че гражданите ще имат огромно преимущество

Аз имам особена чувствителност към жените, към момичетата, тези от тях, които са с активна гражданска позиция, обясни още Мая Манолова и ще настояват те да се включат в листите.

С "Отровното трио" са се споразумели за честни избори, за създаване на мнозинство, което да демонтира едноличния модел на управление, изработване на обща управленска програма, в която е залегнала реформа на съдебната система и драстично повишаване на доходите.

Ще се създаде парламентарна комисия, която ще извърши ревизия на управлението на Борисов.

Няма да регистрираме партия, обясни и адвокат Николай Хаджигенов. Днес с Мая Манолова разчупили политическите стереотипи. Ще продължим да правим различни неща, каза той. Те искат да победят корупцията. Срещу нас има огромен мастодонт, изтъкна Хаджигенов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев