АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: БЛАГОДАРЯ НА ЦЪРКВАТА, КОЯТО НИ ПОМАГА В КАМПАНИЯТА ЗА ВАКСИНИРАНЕТО

Бойко Борисов и Адрианополския епископ Евлогий
29.12.2020 / 11:34

Специална благодарност към Българската православна църква за подкрепата ѝ за ваксинационната кампания срещу Covid-19 у нас изрази премиерът Бойко Борисов при посещение днес в Рилския манастир.

„Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират“, изтъкна Борисов.

По време на срещата с Адрианополския епископ Евлогий стана ясно, че ще стартира изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на Рилския манастир. Ще продължи извършването на строителната реконструкция и художествената реставрация на Рилската света обител, за тази цел правителството осигури 600 000 лева, посочва правителствената пресслужба.

„Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред кмета на Рила Георги Кабзималски и Адрианополския епископ.

Приключи укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир, съобщи по-рано днес в профила си във Фейсбук премиерът, който изтъкна, че той е струвало над 6 млн. лв., а крайният резултат е отличен.

В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери. Благодаря на строителите, които работиха много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа. Важно е хората да могат да пътуват спокойно и удобно до Рилския манастир и природните забележителности в околността, отбеляза още Борисов.

По време на инспекция на място заедно със зам. регионалния министър Николай Нанков премиерът се обърна към кмета на град Рила:

„Парите са при вас, вършете работата. Искам тука, като дойдат хората, да се поклонят на тази света обител, да няма нито едно нещо неизкусурено, дето викат майсторите“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев