АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"БЪЛГАРСКИТЕ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ" ОБЖАЛВАТ ПРЕД ВАС РЕШЕНИЕТО НА ЦИК ДА ГИ ОТСТРАНИ

Машина за гласуване
22.12.2020 / 14:50

Технологичният консорциум "Българските машини за гласуване" е подал жалба до Върховния административен съд. Причината е решението на Централната избирателна комисия за отстраняването на "Българските машини" от обществената поръчка да доставка на 9600 устройства за предстоящите избори. Това съобщи Александър Чобанов от консорциума.

Общо осем бяха кандидатите, които подадоха заявление за участие в обществената поръчка за доставка на машините за гласуване. От ЦИК обявиха, че са отпаднали физическото лице Иван Величков Иванов и дружеството "Български машини за гласуване" - с мотива, че не отговарят на обявените от възложителя изисквания.

Чобанов от "Българските машини за гласуване" заяви:

"Имаме самочувствието, че сме направили машина, която е на световно ниво, и която по някакви си юридически хватки в момента е извадена от надпреварата, докато се произнесе съдът. Ние сме производители и сме готови с нашите инсталации, които имаме в Пловдив, в които може да произведем тези 10 хиляди машини, тъй като ще трябват и резервни, ние ще ги произведем в необходимото време, за да може изборите да бъдат проведени с българската машина за гласуване".

Според изборният кодекс, машини трябва да има в секциите с над триста избиратели като може да се гласува и с хартиени бюлетини. Очаква се в началото на 2021 година да бъде сключен договор с победителя от обществената поръчка за доставка на 9 600 устройства за гласуване на предстоящите парламентарни избори.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев