АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН ПОЗДРАВИ БАЙДЪН ЗА ИЗБИРАНЕТО МУ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ

 Президентът на Русия Владимир Путин
15.12.2020 / 11:09

След като Изборната колегия обяви кандидата на Демократическата партия Джо Байдън за победител в президентските избори в САЩ, държавният глава на Руската федерация Владимир Путин му изпрати телеграма и го поздрави за победата му. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предаде TACC.

“Путин пожела на избрания президент успехи и изрази увереност, че Русия и САЩ, които носят специална отговорност за глобалната сигурност и стабилност, могат, въпреки различията си, наистина да допринесат за решаването на много проблеми и предизвикателства, пред които светът сега е изправен”, се казва в съобщението.

В поздравителната телеграма се говори и за значението на руско-американското сътрудничество, което „би отговаряло на интересите на народите на двете страни и на цялата международна общност“.

„От своя страна съм готов за взаимодействие и контакти с вас“, подчерта Путин.

Преди това Кремъл бе заявил, че няма да коментира кой е победил на изборите в САЩ, преди да се запознае с официалните резултати, макар че други страни честитиха на Байдън още в първите дни след 3 ноември, отбелязва Ройтерс.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев