АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ПАНДЕМИЯТА, СЛЕД КОЕТО ИКОНОМИКАТА ЩЕ ТРЪГНЕ НАГОРЕ

Бойко Борисов на посещение в предприятие за производство на кабели в Търговище
14.12.2020 / 13:40

При посещение в предприятие за производство на кабели в Търговище премиерът Бойко Борисов заяви, че е оптимист за преодоляването на пандемията

"Ваксините! За радост много европейски компании преосмислиха, че по-добре в Европа да се произвеждат важните неща и затова сега, едно по едно ще... Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре".

Премиерът Бойко Борисов е придружен от посланика на Швейцария у нас Мюриел Коен, с която разгледаха производствената база на предприятието, което е швейцарска инвестиция и ще се доразвива.

Борисов отбеляза, че усилено се строи Автомагистрала "Хемус" и до няколко месеца отсечката при Търговище ще бъде свързана с тази към Варна.

До средата на 2020 година преките чуждестранни инвестиции на Швейцария у нас възлизат на 1.37 милиарда евро. Въпреки положителните данни правителството, посолството и Българо-швейцарската търговска камара продължават да работят усилено за привличането на нови швейцарски инвеститори в страната, отбеляза във "Фейсбук" профила си премиерът Борисов и заяви, че условията за бизнес в България са добри.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев