АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ПРОГНОЗИРА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА С COVID-19 СЛЕД АВГУСТ ДОГОДИНА

Бойко Борисов
11.12.2020 / 13:36

Излизане от кризата с Covid-19 може да се очаква между август и октомври следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов след края на заседанието на европейските лидери.

„Не може и да става дума за отваряне на Европа до края на март, дори се очаква трета вълна“, подчерта министър-председателят.

Той добави, че след завръщането си у нас отново ще обсъди ситуацията със здравния министър, но предупреди, че „за тази седмица и пет дена резултатите са добри“.

„Но по нищо не показват, че трябва да бъдем много оптимистични във това, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Както ви казах, Коледа, Нова година, за Европейския съюз трябва да бъде в най-тесен семеен кръг, без масово събиране на хора“.

Премиерът увери, че е създадена необходимата логистика за първите ваксини:

„Ние сме подготвили вече във всички големи градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, фризерите за съхраняване на ваксината. Казват ни, че на 28-и, 29-и (декември) или когато дойдат, едновременно във всички държави, ние ще имаме тази логистика веднага, включително, ако дойде преди Нова година и на 31-ви да създадем организация за първите линии“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев