АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОКОМИСАРЯТ ПО ПРАВОСЪДИЕТО ЩЕ ПРОВЕДЕ ВИРТУАЛЕН ДЕБАТ С БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

 Дидие Рейндерс
10.12.2020 / 10:03

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс ще проведе виртуален дебат с българския парламент по препоръките в доклада за страната ни по новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.

В интервю за „Хоризонт“ миналата седмица Рейндерс каза, че ще държи да види как в плана за действие на българското правителство са задействани реформи в правосъдието, включително засягащи отчетността на главния прокурор. Той подчерта, че въпросът със собствеността и свободата на медиите в България е точно толкова важен, колкото и препоръките в правосъдието и че ще настоява за ясни отговори от българските власти в тази насока:

„Ние бихме искали в отговорите, които ще ни бъдат дадени, да има толкова внимание от страна на българските власти за напредъка, колкото и за плана за действие в областта на правосъдието

Ще продължим да наблягаме върху липсата на прозрачност за собствеността на медиите и върху необходимостта да се подсилят средствата за действие на властите, които са натоварени да следят за плурализма“.

Еврокомисарят по правосъдието уточни, че ще бъде проведен разговор и за борбата с корупцията, като в този аспект ще стане въпрос и за антиправителствените протести в България.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев