АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"СЪН": БОРИС ДЖОНСЪН Е ГОТОВ "ДО ЧАСОВЕ" ДА СЕ ОТТЕГЛИ ОТ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА БРЕКЗИТ

Борис Джонсън
07.12.2020 / 12:39

Британският премиер Борис Джонсън е готов да се оттегли от Брекзит преговорите "в рамките на часове" заради искания на Европейския съюз в последния момент, съобщи в понеделник таблоидът "Сън" (The Sun), цитиран от БНР.

Според информацията на британското издание, премиерът може да информира Брюксел за решението си още днес и да последва обявяване на Брекзит без сделка. Във вторник Джонсън може да направи официално обръщение към нацията по този важен въпрос.

"Наистина това е краят на играта. Ако до края на играта в понеделник няма раздвижване, ще възникне въпроса дали си струва да продължим. Няма да се поддадем на исканията ЕС, които ни пречат да си върнем контрола върху правилата по които живеят британците. Толкова е просто", каза за в-к "Сън" източник, близък до премиера на Обединеното кралство.

Междувременно главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние опроверга съобщенията за постигане на споразумение в търговските преговори с Обединеното кралство, предават Reuters и Агенция "Фокус".

Барние заяви, че трите най-спорни въпроса в преговорите все още остават нерешени, разкри дипломат от Брюксел, участвал в брифинга при затворени врати. Риболовът, търговията и правоприлагането все още остават спорни точки в преговорите

Барние ще продължи преговорите с британския си колега Дейвид Фрост и екипите на двете страни през деня. В следобедните часове ще се състои разговор между председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и британския премиер Борис Джонсън.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев