АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪЛЧЕВ: НАД 35 ХИЛ. ДЕЦА НЯМА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ ЕФЕКТИВНО В ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО

Красимир Вълчев
30.11.2020 / 11:08

„Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението. Част от причините не са само липсата на устройства и интернет, но и заради липсата на отношение към образованието. Над 10 процента са децата, които не посещават редовно училище”. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Вълчев: Над 35 хил. деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението

„В Монтана вече има изчезнали устройства, предоставени за онлайн обучение на децата, и ще ги търсят по заложните къщи", допълни той.

Учениците, които ще се обучават онлайн до 21 декември, са над 700 хиляди.

По думите му, в цял свят има недостиг на компютри. Предвидено е да се доставят още около 105 - 106 000 устройства - за ученици и за учители. Очаква се 10 000 да пристигнат следващата седмица.

„Не можем да компенсираме човешките животи, но можем да компенсираме образователните трудности. Там, където има нужда, може да се удължи учебният процес. Като при малките класове, може да бъде с две седмици“, каза още Вълчев.

„Тези, които сега учат и провеждат дистанционно обучение по седмично разписание, накрая тези две седмици ще им останат за проектни дейности или екскурзии. Тези, които сега правят проектни дейности ще учат през тези две седмици”, посочи той. И допълни: „Не удължаваме учебният план, но и не губим време в момента за тези деца, които правят проектни дейности”.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев