АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЧЕШКО ИЗДАНИЕ СРАВНИ ДУМИ НА ГЬОБЕЛС И ОЛБРАЙТ: РУСИЯ ИМА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПРИРОДНИ БОГАТСТВА

Олбрайт и  Гьобелс
26.11.2020 / 12:02

В Чехия са широко и разпространени антируските настроения, насаждани от страна на Запада и преди всичко от САЩ. Както пише Любомир Ман в статия за чешкото издание Haló noviny, не е трудно да се установи източникът на тази ненавист към Русия, ако се съпоставят изказвания на високопоставени американски политици и такива на небезизвестния д-р Йозеф Гьобелс.

По думите на Ман, на Чехия е забранено да има добри отношения с Русия. Тя не може да закупи руска ваксина, защото е ксъздадена от руснаци, а колективният Запад забранява да се купуватт каквито и да било руски продукти. В Прага се радват на избирането на новия американски президент, който заяви за ожесточаване на борбата с Русия, като при това страната закупува американско въоръжение, което съвсем не ѝ е необходимо. Чехия подкрепя антируските санкции, въведени от САЩ, заради избора на жителите на Крим по конституционен път да се върнат в Русия, защото така изисква Западът.

Авторът е убеден, че правителството и в бъдеще ще се придържа към антируския курс, изкуствено насаждан от САЩ и техните партньори.

Ман пише, че в Чехия "чудовищно са се разпространили" официалните евроатлантически антируски настроения. Къде се коренят източниците на тази ненавист на Запада към Русия, според него, не е трудно да се разбере, ако си припомним изявлението на министъра на пропагандата на Третия райх д-р Йозеф Гьобелс от 22 юни 1941 г, тоест, в деня на нападението на нацистка Германия срещу СССР.

"Това не е война за трона или олтара. Това е война за зърно, желязо, руда, въглища и полезни изкопаеми. Това е война за пълната маса за немския работник", заявява Гьобелс през 1941 г.

А ето две изказвания на Мадлин Олбрайт (държавен секретар на САЩ в периода 1997-2001):

- Русия има прекалено много природни богатства. Това е несправедливо, - гласи първото.

- В Русия има прекалено много богатства за една отделна страна, - е второто ѝ изказване.

"Съпоставете изказванията на Гьобелс и Олбрайт и ще разберете истинската причина за ненавистта на Запада към Русия. Ето ви я! При райха беше същото, както е и днес", обобщава Любомир Ман.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев