АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СРЕДНАТА ВЪЗРАСТ НА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТТА Е 53 ГОДИНИ

Графика - карантинирани в област Сливен. ОД на МВР
23.11.2020 / 16:06

484 жители на област Сливен са диагностицирани с COVID-19 в периода от 16 до 22 ноември. Спрямо предходния едноседмичен период е налице увеличение от 45,3 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб. Средната възраст на новозаболелите е 53 години, като малко над половината от тях – 51,65 процента, са жени.

За съжаление, от 16 ноември до 11,30 часа на 23 ноември битката с коронавируса изгубиха още 31 болни. Най-младият от тях е на 51 години, съобщиха от РЗИ. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към днешна дата активните случаи на COVID-19 в област Сливен са 938 души. Те са жители на 73 населени места. Под домашна карантина са поставени 1 147 души. Едва 14 души от тях са с предписана изолация, тъй като са пристигнали от рискови зони. 56,8 процента от всички под карантина са с положителни резултати и провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личния лекар, а 41,9 процента са поставените под карантина като контактни на заразени лица, сочи справката на ОД на МВР, пряко ангажирана с контрола.

Към момента с положителни резултати за COVID-19 са 6 ученици или 0,02 процента от общия брой на децата и учениците в областта. С позитивни PCR-тестове са 37 учители или 0,82 процента от работещите в образованието. Шест са заболелите лица – непедагогически персонал.

ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ от днес, за срок от две седмици, ще осъществяват обучението от разстояние в електронна среда заради близо 15 процента заболели с грипоподобни симптоми. Продължава дистанционното обучение в НХГ „Димитър Добрович“. Учениците от 3 до 7 клас в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ също са в обучение от разстояние. Карантината за учениците от 5 до 12 клас в СУ „П. Кр. Яворов“ отпадна и от днес обучението се извършва присъствено. Повечето училища в областта изготвят или вече имат готови графици за смесена форма на обучение.

Предпазните маски за лице, физическата дистанция, социалната изолация, избягването на струпвания от хора и групови събирания доказано ограничават риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб благодари на гражданите и на работодателите за дисциплината при спазване на мерките. Заедно, с личната отговорност на всеки от нас, можем да опазим собственото си здраве, здравето на близките и здравето на лекарите и медицинския персонал.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев