АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕП ОБСЪЖДА ПОСЛЕДИЦИТЕ ЗА СВЕТОВНИЯ РЕД ОТ ПАНДЕМИЯТА

Европейският парламент
23.11.2020 / 07:53

Европейският парламент ще обсъди тази вечер последиците за световния ред от пандемията от Covid-19. В чернова на резолюцията, която евродепутатите ще гласуват, се посочва, че пандемията е повратен момент на международната сцена, предаде БТА.

Разпространението на новата болест умножава опасностите и води към промяна в световния ред, се посочва в черновата. В нея се осъждат задържането на особено важна информация за болестта, както и опитите на Китай да използва "дипломация на вируса" срещу ЕС в стремежа си да изгради световен образ на доброжелател.

Днес евродепутатите ще гласуват и предложението на Европейската комисия за осигуряване на временна възможност за налагане на понижен ДДС или за освобождаване от този налог до края на 2022 г. на ваксини срещу Covid-19. Предвижда се облекчението да важи само за ваксини, разрешени от ЕК или от държавите от ЕС.

Тази вечер Европарламентът ще се запознае с доклад за свободата на медиите, в който се посочва, че в няколко страни от ЕС се наблюдава заплаха за медийния плурализъм. Предлага се средствата от ЕС да не бъдат насочвани към издания под правителствен надзор или за финансиране на пропаганда.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев