АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ФИНАНСИРАНЕ ЗА СТРОИТЕЛСТВО И РАЗШИРЕНИЕ НА НЯКОЛКО ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

Класна стая
18.11.2020 / 17:19

Община Сливен получи финансиране за изграждането и разширението на няколко детски градини и училища по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022” на Министерство на образованието и науката. По тази програма към момента се строят и разширяват детски градини и училища в цялата страна.

Предвижда се изграждането на нови сгради за детски градини в с. Сотиря, Тополчане и кв. „Надежда“ в Сливен, които ще функционират с капацитет 6 целодневни групи. Сградите на съществуващите вече детски градини в селата Гавраилово, Чинтулово и Селиминово ще бъдат разширени и преустроени.

Строителните дейности по програмата включват още реконструкция на сграда за нуждите на ОУ „Христо Ботев“ в Сливен, както и изграждането на нов училищен корпус за нуждите на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Сотиря.

Строителството на нов сграден фонд и реконструкцията на вече съществуващия за създаване на по-добри и комфортни условия в образователната инфраструктура е и част от плана на общинското ръководство за развитие и подпомагане на системата на образованието.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев