АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПСИХОЛОЗИ ЩЕ ПОМАГАТ НА УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ

Психолози ще оказват подкрепа на ученици, родители и учители
18.11.2020 / 11:38

Психолози ще оказват подкрепа на ученици, родители и учители в условията на пандемия. Услугата се ще извършва безплатно чрез специално разкрита за целта телефонна линия, на която ще се провеждат консултациите. В центъра по график на повикванията ще отговорят психолози. Линията работи от няколко дни. Такава се намира в 6 областни центъра, посочва NOVA.

„За една седмица имаме над 20 сигнала. Мога да кажа, че се поделят поравно между учители и родители. По-рядко се обаждат ученици. Линията е организирана в рамките на регионалния център. Имаме психолози, които дежурят. Линията работи в рамките на работния ден. Обслужват се сигналите – всеки един родител, ученик, учител може да се обади във връзка с COVID-19 и с последиците от кризата. Винаги отговаряме и се опитваме да създадем спокойствие”, обясни ръководителят на Центъра в София Калоян Дамянов.

Той разделя сигналите на два вида. Една част от тях са пряко свързани с необходимост от психилогична подкрепа, породена от чувството за изолация. Другите са свързани с администриране на процеса – как да се организира дистанционното обучение, какви стратегии да се използват, как да се създаде по-добра връзка между учениците. Линията е открита за първи път през пролетта. Сега всъщност заработва отново.

„Откривам съществени разлики. През пролетта сякаш имаше по-голяма неизвестност за самата пандемия, докато сега случаите не са свързани със самия вирус, колкото с конкретни проблеми, които са възникнали. Сега нещата са насочени повече към последиците, а през пролетта се борихме с неизвестното”, обясни Дамянов.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев