АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА

Народно събрание
18.11.2020 / 08:47

Промените в Закона за хора с увреждания влизат за обсъждане в парламента. Поправките предвиждат дейностите по предоставяне и финансиране на помощни средства, приспособления и медицински изделия да бъдат поети изцяло от здравната каса.

С новите разпоредби се разширява и кръгът на лицата, обект на защитена заетост. В него ще бъдат включени хората с психични разстройства и интелектуални затруднения, като целта е да бъдат подкрепени в реализацията си на пазара на труда.

Депутатите ще започнат работа с обсъждане на първо четене на промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. С тях в законодателството ни се въвежда евродиректива за задължителния автоматичен обмен на информация в областта на данъчното облагане, свързана с подлежащи на оповестяване трансгранични договорености.

Предвижда се също второ четене на промени в Закона за българските лични документи. Окончателно ще бъдат разгледани и промени в Семейния кодекс, с които се разширяват възможностите за доказване и оспорване на бащинство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев