АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИЛ ГЕЙТС ПРЕЗ 2015 Г.: ЧАКА НИ ВИРУС, МНОГО ПО-СМЪРТОНОСЕН ОТ ЕБОЛАТА

Бил Гейтс
16.11.2020 / 14:05

Прави впечатление, че основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс е извънредно активен в социалните мрежи и информационните канали от началото на пандемията покрай новия коронавирус. Всъщност американският милиардер още преди пет години озадачи голяма част от световното население, когато в една от доста по-редките си изяви тогава предупреди, че "в скоро време на човечеството му предстои сблъсък с много опасен вирус, който ще бъде дори по-смъртоносен от еболата", припомня Новини.бг.

По думите на Гейтс през пролетта на 2015 г. "вирусът ще зарази изключително голям процент от световното население и никой народ няма да бъде достатъчно подготвен, за да го предотврати".

Сега, след като от американската компания "Пфайзер" тържествено обявиха, че тяхната ваксина е с 90% ефикасност срещу COVID-19, милиардерът също се изказа по темата в интервю за CNBC.

Ако всичко се развие по план, ваксината на "Пфайзер" ще бъде първата ваксина, която до края на октомври ще получи необходимото лицензиране да се прилага, посочи Гейтс.

Случайно или не, именно "Пфайзер" е една от фармацевтичните компании, в които основателят на "Майкрософт" има вложени акции.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев