АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ОБСЪЖДА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ЛИЧНАТА ПОМОЩ

Народно събрание
13.11.2020 / 08:07

Депутатите ще разгледат поправки в Закона за личната помощ, които трябва да повишат качеството на живот на хората с увреждания. Гарантира се, че те ще имат достъп до личен асистент, съобразно индивидуалната им потребност.

Депутатите ще гласуват и удължаване на срока за регистрация на кладенците. Това ще стане с промени в Закона за опазване на околната среда, които ще бъдат разгледани на първо четене. Промените, внесени от управляващите, предвиждат срокът за регистрация, който изтича на 27 ноември, да бъде удължен с две години. Промяната се налага се налага заради епидемичната обстановка в момента и създалото се напрежение в обществото във връзка с регистрацията на кладенците. От ГЕРБ изтъкват, че, за да избегнат струпването на хора при подаването на документите за регистрация в съответната басейнова дирекция, срокът за подаване на заявленията от задължените лица се удължава до 28 ноември 2022 г.

В парламентарния контрол днес ще участват повечето министри от кабинета. Сред тях са социалният Деница Сачева, образователният Красимир Вълчева и здравният Костадин Ангелов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев