АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ С ОТВЕТНИ САНКЦИИ СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ПО КАЗУСА „НАВАЛНИ“

Министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров
12.11.2020 / 23:18

Русия въвежда санкции срещу Германия и Франция, обяви руският министър на външните работи Сергей Лавров. Той уточни, че санкциите са в отговор на европейските ограничителни мерки срещу Москва във връзка с предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални.

В двучасов разговор с руски и чуждестранни журналисти Сергей Лавров припомни, че европейските санкции засягат пряко високопоставени служители в администрацията на президента на Русия и подчерта, че руският отговор ще бъде огледален:

„Тези санкции ще бъдат против ръководни служители в администрациите на лидерите на Германия и Франция“.

Лавров коментира и президентските избори в Съединените щати. Той каза, че Москва ще поздрави победителя след обявяването на официалните резултати и допълни, че не очаква промяна в американската политика спрямо Русия при успех на Джо Байдън:

„През последните четири години, даже като се започне от последните месеци от управлението на Обама, в американското общество беше насадена такава русофобия, че тя стана част от политическата култура“.

Лавров отговори и на спекулациите за разполагането заедно с руските и на турски миротворци в Нагорни Карабах.

„В Нагорни Карабах няма да бъдат изпращани подразделения на Република Турция“, посочи Лавров и уточни, че военните от двете страни ще работят на равни начала в центъра за контрол на примирието на територията на Азербайджан, а в зоната на конфликта ще има само руски миротворци.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев