АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛИЦАИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК

Полицаи
08.11.2020 / 11:02

Полицаите излизат на протест на професионалния си празник - 8 ноември. Протестът ще бъде от 13 ч. пред сградата на МВР, а след това ще прерасне в шествие до Народното събрание.

Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР. През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството. След разговорите, в които се е включил и премиерът Бойко Борисов стана ясно, че възнагражденията на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина. Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест.

Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната. Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР коментира:

„Съгласете се, че на фона на тези до 30 процента, за които става дума в постановлението, едни 10 процента за нас звучат наистина малко обидно“.

Последва и реакция вътрешния министър Христо Терзийски:

„През последните няколко месеца има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог“.

Служителите на органите на реда бяха поздравени от премиера Бойко Борисов.

„На професионалния празник на полицаите искам да им благодаря, че в тези тежки месеци заедно с лекарите са нашата най-силна опора. Преживяха и изтърпяха много. Винаги бяха на първа линия срещу вируса, където рискът е най-голям. Далеч от дома и семейството. Но дори и за миг не отстъпиха. Дори когато бяха атакувани от провокатори. Пожелавам им здраве и сили, за да продължим заедно да се борим срещу престъпността и контрабандата. Полицаите имат моето огромно уважение и ангажимент непрекъснато да подобряваме условията им за работа“, написа той във Фейсбук.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев