АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ГЛАСУВА ПРОМЕНИ В ПРАВИЛНИКА ЗА РАБОТАТА СИ

Народно събрание
05.11.2020 / 09:37

Очаква се Народното събрание да гласува промени в правилника за работата си, внесени от независимите народни представители.

В проектопрограмата е и първото четене на промени в Закона за публичните финанси и в Закона за данък върху добавената стойност.

Като точка първа в дневния ред на днешното пленарно заседание е предложението на независимите народни представители, напуснали парламентарната група на БСП.

Идеята им е за промени в правилника на работата на парламента.

Те предлагат, когато народните представители, нечленуващи в парламентарна група, са повече от 10, те да разполагат с времето за изказване на най-малката парламентарна група.

Предложението идва от факта, съгласно разпоредба в парламентарния правилник, веднъж на заседание председателят дава думата на председателите на парламентарни групи, на техните заместници или на упълномощен от тях по време на заседанието народен представител.

Подобна възможност не е предоставена на народните представители, нечленуващи в парламентарни групи - нито лично като право на всеки едни от тях, нито чрез техен представител.

С оглед на това те считат, че този пропуск следва да бъде коригиран.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев