АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НАЙ-ЛЕСНО Е ДА СЛОЖИШ ЧЕРТАТА И ДА КАЖЕШ - ЗАТВАРЯМ

Бойко Борисов
30.10.2020 / 17:43

Бойко Борисов е разпоредил на компетентните органи да засилят контрола върху карантинираните.

Във Фейсбук той коментира, че ако всички контактни си стоят по домовете и не излизат, заразяването ще спре.

На онлайн съвещание премиерът е поискал от министрите да дадат предложения за провеждането на образователния процес. Трябва да бъде прилаган локален подход и решенията да бъдат вземани от областните щабове, смята Борисов:

„Най-лесно е да сложиш чертата и да кажеш - затварям. Искам максимално да се отърсиш от мисълта, че - да, ако вкараш всички хора вкъщи, за две седмици тя сигурно ще падне пандемията.

Веднага след това отново ще е взрив. Светът вече се управлява по друг начин и затова казвам - не почвайте с университетите и училищата, оставете на гъвкави работни времена“.

От думите на премиера става ясно, че решенията за закупуването на ваксини срещу коронавируса ще бъде внесено за одобрение от Народното събрание:

„Всичко, което касае ваксините, вноските за ваксините, трябва да го внесем в парламента, така че подготвих всички документи, всичко, каквото имаме, ние няма какво да крием.

Аз снощи съм го изговорил, с всичките плюсове и минуси и рискове - вкарай в парламента, нека да ни подкрепят, ако не ни подкрепят, няма да купуваме.

Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемия“, коментира Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев