АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛНА КАРАНТИНА ВЪВ ФРАНЦИЯ

Париж 2020
30.10.2020 / 09:07

От полунощ Франция е в национална карантина в опит да се справи с бума на заразените с коронавирус. Французите ще могат да напускат дома си само за да пазаруват храна и лекарства, да отидат на работа или по неотложни семейни причини.

Училищата обаче остават отворени, за разлика от пролетта, когато бяха затворени. Децата над шест години обаче ще трябва да носят маски. Университетите няма да работят. Кафета и ресторанти също. Затварят магазините и другите търговски обекти, с изключение на супермаркети, аптеки, оптики, автосервизи.

Разрешава се също така излизането за тренировка един път на ден за час. Мерките ще останат в сила до 1 декември.

В последните часове преди влизането в сила на ограниченията се образуваха огромни задръствания в столицата и големите градове, както и опашки по магазините. Много млади хора се възползваха да посетят за последно заведенията преди да бъдат затворени и на места се забелязваха препълнени кафенета, както и фризьорски салони.

В същото време стана ясно, че френското правителство ще въведе данъчно облекчение за собственици на имоти, които опростят част от наема на компании, спрели работа заради новите мерки за борба с коронавируса.

От новата мярка ще се възползват компании с под 250 души персонал, както и хотели и ресторанти, съобщи финансовият министър Брюно Льо Мер, цитиран от Ройтерс.

Всеки собственик на имот, който от октомври до декември тази година опрости наема поне за месец, ще получи данъчен кредит, равняващ се на 30 процента от опростения наем.

Льо Мер каза, че за всеки месец от карантината е предвидена финансова помощ в размер на 15 милиарда евро. Според министъра новото затваряне ще доведе до по-малък спад на икономическата дейност, в сравнение със спада вследствие на затварянето през пролетта - или с близо 15 процента.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев