АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРОНАВИРУСНАТА КАРТИНА В ЕВРОПА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА

Коронавирус - Европа
27.10.2020 / 07:58

В Италия имаше демонстрации срещу новите ограничения, въведени от правителството за борба с Covid19, до насилие се стигне в поне два важни града в Северна Италия, Милано и Торино, предаде Ройтерс.

Италианското правителство нареди в неделя баровете и ресторантите да затварят до 18 ч. и затвори обществените фитнес салони, кина и плувни басейни, за да забави втората вълна на коронавируса, припомня Ройтерс.

Забраните идват в момент, когато новозаразените с коронавирус в страната нараснаха през последното денонощие със 17 012 до общо 542 789 от началото на пандемията, докато починалите се увеличиха със 141 до общо 37 479.

Германия отчете 11 409 нови случаи на коронавирус през последното денонощие и 42 нови случая на починалите от коварната болест.

Малко повече от половината германци пък смятат, че действащите правила са достатъчни за овладяване на коронавируса, става ясно от ново социологическо проучване, предаде ДПА. Според половината от анкетираните действащите правила не се прилагат достатъчно стриктно.

От своя страна лидерът на опозиционната Народна партия в Испания Пабло Касадо изтъкна, че 6-месечното извънредно положение в страната, започнало в неделя, следва да продължи не повече от осем седмици. Други опозиционни партии също се противопоставиха на дългия срок на извънредното положение.

Броят на новите случаи на Covid-19 в Испания се увеличи от събота до понеделник включително с 52 188, достигайки общо 1 098 320, като за същият период починалите нараснаха с 279, достигайки от началото на пандемията 35 031.

Франция пък регистрира 26 771 нови случая на заразяване с коронавирус през последните 24 часа, предаде ТАСС, като се позова на френските здравни власти. Това е най-ниският брой заразени за последните няколко дни, отбелязва агенцията. Ден по-рано Франция регистрира безпрецедентните 52 000 нови случая на заразяване за едно денонощие.

Новите смъртни случаи за последния ден са 258.

По данни на телевизия BMF, на фона на увеличаването на броя на заразените с коронавирус, френските власти обмислят възможното въвеждане на нови мерки за борба с Covid-19, включително и карантини на местно ниво.

И според немското издание Bild френското правителство обмисля въвеждането на по-строги мерки за ограничаване на коронавируса в Париж, Лион и Марсилия, които да включват полицейски час, започващ от 19.00 часа., както и затваряне на несъществените обекти за търговия на дребно.

Новите мерки могат да влязат в сила в петък, като окончателното решение за тях ще бъде взето два дни преди това, посочва Bild.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев