АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НА ДИМИТРОВДЕН КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТЛИЧИ ПОЧЕТНИТЕ ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН

Стефан Радев отличи почетните граждани на Сливен
26.10.2020 / 13:45

Тържествена сесия по случай празника на града проведе днес Общински съвет-Сливен. Заседанието откри неговият председател Димитър Митев, който в словото си заяви, че е от съществено значение обединението между отделните институции във вземането на решения за града. Той благодари на Община Сливен и на колегите си общински съветници за доброто взаимодействие през годините, което е било в интерес на сливенските граждани и за просперитета на Сливен.

„Тук съм роден, обичам този град и ще бъда изключително щастлив, изпълнявайки служебните си задължения, всички ние да допринесем за неговото развитие в различните сфери, а младите да останат и тук да търсят поле за изява“, заяви още Митев.

Приветствие към присъстващите в зала „Сливен отправи и кметът Стефан Радев, който в словото си открои няколко значителни момента от историята на града под Сините камъни. От зараждането на хайдушкото движение, към първата текстилна фабрика на Балканите, основана от сливенския предприемач Добри Желязков, първият български поет даскал Добри Чинтулов и първият български художник с академично образование Димитър Добрович, до изтъкнатите съвременни творци и учени, родом от Сливен, чийто принос е забележителен и повод за гордост. В словото си кметът засегна и ситуацията с коронакризата.

„Стараем се да поддържаме баланс и полагаме максимални усилия да се справим и това да не се отрази на начина ни на живот във всяко едно отношение. Не можем да прогнозираме развоя на събитията оттук-нататък, това е съвсем ново предизвикателство за всички нас, но въпреки това, отговорно заявявам, че Община Сливен ще продължи да изпълнява приоритетно предвидените задачи и проекти, които са в интерес на нашия град и жителите на община Сливен“, посочи Стефан Радев. Той използва случая да благодари на всички лекари и медицински специалисти, за себеотрицанието и професионализма, в изпълнение на служебния си дълг.

На Димитровденската сесия, за особени заслуги в областта на здравеопазването и културата бяха отличени със званието „Почетен гражданин на Сливен“ дългогодишният началник на инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Митко Баев и художника доц. Красимир Добрев, който беше определен за носител и на наградата „Добри Чинтулов“ за 2020 г. Почетният знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин им бяха връчени от кмета Стефан Радев. От трибуната в залата носителите на отличията благодариха за признанието и високата оценка. Те благодариха още и на своите семейства и екипите, с които работят, за подкрепата и ползотворното партньорство през годините, което продължава и до днес.

С почетен знак – плакет, посмъртно беше удостоена д-р Илияна Иванова, за проявен професионализъм и висока гражданска отговорност в борбата срещу Ковид-19, Център за спешна медицинска помощ – Сливен, за цялостна дейност и проявен висок професионализъм на служителите му в борбата срещу Ковид-19 и директорът на дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ Сливен д-р Даниела Калева. Почетен знак-значка получиха лекари, медицински сестри и санитари от МБАЛ Сливен към ВМА София и МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“, работещи на първа линия в ситуацията с коронакризата.

За проявен професионализъм и заслуги при изпълнение на служебния им дълг, както и за граждански прояви в полза на общността, бяха отличени още служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен и служители от РУ на МВР – Сливен.

На днешната тържествената сесия присъстваха още областният управител Чавдар Божурски и неговите заместници, народни представители, зам.-кметовете и секретаря на община Сливен и ръководители на областни и регионални структури.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев