АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ Е С COVID-19

Бойко Борисов
25.10.2020 / 18:13

Премиерът Бойко Борисов съобщи в профила си във facebook, че е заразен с новия коронавирус.

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с Covid-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа премиерът в социалната мрежа.

В петък привечер, отново чрез Фейсбук, министър-председателят съобщи, че има отрицателен PCR тест от същата сутрин и тестът е бил правен преди срещата му с делегацията от САЩ.

"Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам".

Същия ден обаче в 16 часа е бил информиран от заместник регионалния министър Николай Нанков, че той е положителен тест за Covid-19. Тогава Борисов обяви, че очаква разпорежданията на на РЗИ и дотогава се самоизолира. Обясни също, че с Нанков е бил контактен преди 5 дни, когато двамата, плюс министърът на финансите и министъра на земеделието, бяха на обиколка в страната.

В събота шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че карантината на Борисов е вдигната, защото е имал 2 поредни отрицателни PCR-а. Днес обаче Борисов обяви, че вече е положителен. Със сигурност сред контактните му лица от тази сряда, когато правителството заседава, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на финансите Кирил Ананиев, транспортният Росен Желязков и здравният министър Костадин Ангелов. Това е видно от разпространените видеофайлове от преслужбата на правителството.

На срещата му в петък с американска делегация са присъствали и министър Теменужка Петкова и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Срещата бе със заместник-държавният секретар на САЩ

От Министерският съвет уточниха, че към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет.

Пред столичната здравна инспекция Борисов е посочил като контактни лица споменатата американска делегация, министрите Петкова, Желязков и Ангелов, зам.-министъра Георгиев, а също така главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, началника на политическия кабинет на премиера Деница Желева и медийният му сътрудник Севдалина Арнаудова.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов също обяви във Фейсбук, че се е самоизолирал, тъй като в петък е контактувал с премиера.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев