АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: ВЕРСИЯТА ЗА КОНТАКТ С COVID-19 Е ПРИМЕР ЗА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ

Президентът Румен Радев
20.10.2020 / 19:23

Като пример за “активно мероприятие“ от българска страна окачестви случилото се днес в Естония президентът Румен Радев.

След като кацна в София заедно с делегацията си и журналистите, които отразяваха визитата му – Румен Радев показа теста си, който е отрицателен за коронавирус.

Каза, че се намира в чудесна физическа форма, без никакви симптоми и пожела същото на доброжелателите си.

Тази сутрин стана ясно, че президентът отменя официалната си визита в Естония, като от прессекретариата уточниха, че причина за това е усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от програмата на Радев.

Но няколко часа по-късно естонският президент публикува информация в социалните мрежи, в която се твърди, че срещите на Радев били отменени, защото българският президент е контактен с лице с положителен тест за коронавирус.

От президентството опровергаха тази информация и заявиха, че Радев не е имал контакт с лице с положителен тест за Covid-19. Също така, че е бил тестван още, след като е пристигнал в Талин и не отговаря на истина информацията, че българската делегация е била поставена под карантина.

Ето първият коментар на президента след кацането му в България:

“Искам да благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви – побързаха зад гърба ми да представят пред естонската страна своята версия за контакт с Covid-19. За мен това е пример за активно мероприятие. И противно на спекулациите нито аз, нито моята делегация, нито вие – знаете най-добре - сте били поставени под карантина в Естония. От началото на кризата с Covid-19 аз съм в непрекъснат контакт с хиляди хора, навсякъде по страната, но стриктно спазвам всички здравни мерки и не съм имал проблем, нямам такъв и сега", посочи Румен Радев.

Президентът допълни в заключение: "В рамките на по-малко от седмица имам 2 теста - във вторник за Гърция, и вчера - за да са спокойни моите домакини в Естония. И двата теста са ми отрицателни, заяви Радев и показа пред медиите теста от Естония. Намирам се в чудесна физическа форма, без никакви симптоми. На моите доброжелатели пожелавам същото".

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев