АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛОГИСТИЧЕН ЩАБ ЩЕ КООРДИНИРА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ В БИТКАТА С COVID-19

Костадин Ангелов
20.10.2020 / 08:01

Национален логистичен щаб с 24 часов режим на работа ще координира работата на всички институции в битката с Covid-19, а страната ще бъде разделена на 6 основни района. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след завършилото късно тази вечер заседание на областния кризисен щаб в Благоевград.

След обиколката си във всички болници на територията на областта, здравният министър констатира по-сериозни проблеми с дефицита на лекари и медицински специалисти в общинската болница в Гоце Делчев.

Решението към момента е студентите по здравни грижи от Югозападния университет , както и лекарите-специализанти да бъдат наети на работа в лечебното заведение, а при недостиг на легла пациентите да се препращат към болницата в Разлог.

Министър Ангелов констатира и сериозни дефицити в комуникацията между институциите и администрациите на общинско и областно ниво, както и в логистиката:

"За да бъде премахнат този дефицит в организацията, с моя заповед от другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб, който ще бъде ситуиран в София, най-вероятно в Министерство на здравеопазването. Принципът на работа ще бъде следният - 24 часа в него ще работят хора, държавата ще бъде разделена на 6 региона и всеки отделен регион ще включва по няколко административни области на деление. Ролята на работещите в този логистичен щаб ще бъде да компенсират всички дефицити в системата, така че българските граждани да получат навременна и достатъчна медицинска помощ и грижа във всяка една точка на територията на Република България".

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев