АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛИЦАИТЕ С ПРОТЕСТНИ АКЦИИ, ИСКАТ РАЗГОВОРИ С РЪКОВОДСТВОТО НА МВР ЗА ЗАПЛАЩАНЕТО

Полицаите започват протести в различни градове на страната от тази седмица
19.10.2020 / 19:26

Полицаите започват протести в различни градове на страната от тази седмица. Първият ще е в сряда във Варна, следват прояви на недоволство в Русе, Кърджали и Бургас.

От най-големия синдикат в МВР настояват за увеличение на заплатите на служителите. Според тях до момента реални преговори с ръководството на МВР няма.

Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите обясни:

„Преговорите с МВР не са стигали доникъде, поради простата причина че още не са за започнали. При това положение ние не разполагаме с твърде много време за губене не, става дума все пак и за Закона за държавния бюджет, който скоро трябва да се появи, поне като проект .

И продължаваме нататък с регионални протести в страната - 21-ви 22-ри 23-ти - Варна, Русе, Кърджали, 27-ми - Бургас. Надявам се, че през това време ще започнем да преговаряме с ръководството на МВР по темата".

От синдиката посочиха, че ако не се стигне до разбирателство с ръководството на МВР, в началото на ноември се предвижда голям национален протест в София.

"Не ми се иска да се случва, но ако до края на месеца няма някакъв резултат, приемлив за нас, в края на месеца или по-скоро в началото на ноември най-вероятно ще преминем към национален протест".

Пред "Хоризонт" Валентин Попов обясни, че е редно след увеличението на парите в други ведомства с до 30% да се помисли и за МВР.

"Съгласете се, че на фона на тези до 30% , за които става дума във въпросното постановление, едни 10% за нас звучат наистина малко обидно.

Основната заплата, тя общо взето е и стартова за някой, който започва работа на най-ниската длъжност, е, ако не се лъжа, 960 лева“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев