АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КНСБ НЕ ПРИЕМА ВСИЧКИ ПЕНСИИ ДА БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ С ЕДНАКЪВ ПРОЦЕНТ

Пари
16.10.2020 / 13:22

КНСБ не приема казаното от социалния министър Деница Сачева в Добрич, че се обсъжда вариант всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент, а хората с най-ниски пенсии да бъдат подпомагани допълнително с ваучери за храна.

Националният секретар на синдиката и член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт Ася Гонева коментира за „Хоризонт“, че все още не е готов окончателно проектобюджетът на Държавното обществено осигуряване за 2021-а година:

"Аз лично съм много изненадана от това, което чух. Твърдим, че 2021-ва година е много особена година и в нея трябва да се направят нестандартни стъпки, да се каже, че ще дават ваучери за храна не знам на кого, вероятно на хората с по-ниски пенсии, но как се раздават ваучери за храна на няколко стотин хиляди човека? Не си представям нито как те ще ги получат, нито как ще им ги даде системата".

Във вторник финансовият министър Кирил Ананиев обяви, че се предвижда догодина най-ниските пенсии от 300 лева до линията на бедността от 369 лева да се увеличат с 10 процента, а останалите - с 5 на сто. Това е предложение на КНСБ и синдикатът продължава да твърди, че това е по-справедливият вариант.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев