АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КНСБ: ДЪРЖАВАТА ДА ФИНАНСИРА ОБЩИНИТЕ БЕЗЛИХВЕНО, ЗА ДА ЗАВЪРШАТ ГОДИНАТА БЕЗ ДЕФИЦИТИ

 Пламен Димитров
15.10.2020 / 23:54

Държавата да предвиди механизъм за безлихвено финансиране на общините, за да завършат годината без дефицити. Това ще поиска от министъра на финансите Кирил Ананиев лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Преди среща с актива на синдиката в Бургас той уточни, че формулата, по която ще се дофинансират общините, трябва да бъде заложена в актуализацията на републиканския бюджет.

15 милиона лева е дефицитът на община Бургас, стана ясно след среща на Пламен Димитров с кмета Димитър Николов. Причината е в спадът на данъчните приходи. Повечето общини имат формирани дефицити, каза Пламен Димитров:

Другата казвам, ще търся среща - понеделник- вторник - среща с Ананиев, с общ документ да се предложи по-конкретна формула, както трябва и финансисти да я видят как точно изглежда. Най-общо казано очевидно става дума, може би, за няколкостотин милиона за цялата България, цялата местна власт, която трябва да бъде временно подкрепена и да бъде върнат този заем, безлихвен, до края на следващата година

20 на 100 увеличение на заплатите на общинските администрации, а 10 на 100 за служителите в общинските отдели за социални дейности е предвидено за следващата година. Относно решението на ЕП вместо с 55, с 60 % да бъдат намалени нивата на вредните емисии по Зелената сделка Пламен Димитров заяви:

„Ние ще искаме, веднага след като се върнат всички български евродепутати, да се изправят в Стара Загора пред енергийната общност и да обяснят как точно ще изпълним 60%, които са гласували и какво значи това за местните работни места“.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев