АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО БОРИСОВ: НИЩО НЕ НАЛАГА КПП-ТА ИЛИ ДРУГИ ОГРАНИЧЕНИЯ

Бойко Борисов
14.10.2020 / 14:16

Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим.

Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на онлайн заседанието на Министерския съвет.

Във Фейсбук премиерът призова да останем отговорни:

"Тази динамична среда, в която броят на заразените с Covid-19 се увеличавa, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия", изтъкна премиерът.

Той съобщи, че за да бъде осигурено лечението на всеки български гражданин, застигнат от новия коронавирус, на заседанието на Министерския съвет е взето решение за отпускането на 2,1 милиона лева за купуването на лекарството "Ремдесивир".

Гарантираме подсигуряването на национално ниво с всички необходими лекарствени продукти за лечението на пациенти с Covid-19, категоричен бе Борисов.

Той съобщи още, че на заседанието на кабинета днес е взето и решение за предоставяне на 14 милиона лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от Covid-19:

"С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства - 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се осигурят лаптопи и да се обезпечи учебният процес във всичките му форми. Образованието е наша основна грижа и приоритет. Правим всичко възможно то да е достъпно и качествено за всички български деца във всяка една обстановка. По европейски програми ще осигурим още 80 000 компютри", посочи премиерът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев