АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ: ЩЕ ПРЕКРАТИМ ДИАЛОГА С ЕС, АКО ТАМ НЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ ТРЯБВА ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ

Министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров
13.10.2020 / 19:40

Русия ще бъде принудена да спре комуникацията с Европейския съюз за известно време, ако Съюзът не разбере необходимостта от взаимно уважителен разговор с Руската федерация. Това заяви във вторник руският външен министър Сергей Лавров по време на онлайн представянето на доклада „Утопия за многообразен свят: как продължава историята“ на Международния дискусионен клуб Валдай, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

„Тези хора, които отговарят за външната политика на Запад и не разбират необходимостта от взаимно уважителен разговор, може би трябва просто да спрем да общуваме с тях за известно време, особено след като Урсула фон дер Лайен заявява, че със сегашната руска власт не се получава геополитическото партньорство. Така да бъде, ако те го искат“, каза той.

Лавров отбеляза, че причината за това са идващите от страна на ЕС обвинения във връзка със случая Навални.

„Вижте как премина заседанието на Съвета на ЕС по външната политика и какви нравоучителни сентенции можеха да се чуят. Заявления, че Русия не е успяла да се възползва от възможността, от шанса, да обясни какво се е случило с Навални“, подчерта Лавров.

Също така министърът отбеляза, че засега не е ясно дали Русия ще може да прави какъвто и да е бизнес с ЕС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев