АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛЕД АНАЛИЗ: НАСТОЯЩИЯТ ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ВЕЛОАЛЕИ НА БУЛ. „П.ХИТОВ“ Е НАЙ-ДОБРОТО ВЪЗМОЖНО РЕШЕНИЕ

Велоалея
13.10.2020 / 11:58

Настоящият проект за изграждане на велоалеи по булевард „П.Хитов“ е най-подходящ и е най-доброто възможно техническо решение. Това става ясно след възложен от кмета Стефан Радев анализ, извършен от главния архитект на Община Сливен, проектанти и специалисти. В края на миналата седмица кметът пое ангажимент за извършване на анализа по време на среща с представители на протестиращите срещу проекта, на която присъстваха и проектантът представители на Камарата на архитектите и клубовете по колоездене в града.

„Изслушах становището на главния архитект, че няма по-добър вариант за трасе изток-запад по булеварда, което да води към центъра. Специалистите смятат, че не е приемливо да се ползват тротоарите, защото ще се наруши зелената система и целостта на дърветата. Освен това ще се отнеме от пространството на пешеходците, които са с предимство пред останалите участници в движението. Това е най-оптималното решение за изпълнение на велоалеите“, каза пред журналисти днес кметът.

Тоя заяви, че предстои да се обсъди вариант по отношение на паркирането, който да защити интереса на представителите на бизнеса в района.

„Пред Комисията за безопасност на движението ще се внесе за разглеждане вариантът да оставим същата ширина на лентите, да няма две ленти за паркиране, а само една. Това не касае самото строителство на велоалеите“, каза още Стефан Радев.

Ще се предвидят и ленти за пристрояване на местата, където ще има завой наляво, така че изчакващите за ляв завой да не спират потока от автомобили.

Общината продължава да работи по проекта, съобразявайки се с технически възможните искания на хората, но най-вече с интереса на децата, за които основно се изгражда съоръжението.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев