АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ГЕРМАНИЯ ЩЕ СЕ ПЪТУВА САМО С ОТРИЦАТАЛЕН PCR ТЕСТ

Коронавирус
12.10.2020 / 11:37

В Германия затягат мерките срещу коронавирус като въвеждат строг контрол на пътуванията дори вътре в страната. Според публикация на „Ди Велт“, федералното правителство в Берлин се опитва да успокои гражданите с „неморално предложение“: за да пътуват до друга част на страната, те трябва да си направят тест за COVID-19 в рамките на 48 часа преди заминаването си.

Повечето германски граждани с готовност са приели отговорността да отговорят на изискванията, продиктувани от необходимостта да се пребори коронавирусът, пише Нандо Зомерфелд. Въпреки това, с настоящите предупреждения да се въздържат от пътувания и в страната, политическите кръгове рискуват да загубят сериозна подкрепа, коментира редакторът на „Ди Велт“.

Само преди няколко седмици, след като правителството в Берлин обяви почти всеки чуждестранен курорт за рискова зона, където не се препоръчва пътуване по време на пандемията, Йенс Шпан препоръча на гражданите да почиват в страната.

Той призова гражданите да не пътуват твърде надалеч през есента и може би дори за зимните празници, а „просто да се наслаждават на красотата на Германия“. Сега обаче властите искат по всякакъв начин да предотвратят почивките дори в страната. Милиони хора в Берлин, Бремен, Франкфурт и скоро във всички други големи градове вече са се озовали или са в риск да попаднат в капан, пише Зомерфелд. Те не могат да отидат практически никъде в Германия, с редки изключения.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев