АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВСЕ ПОВЕЧЕ БРИТАНСКИ ДЕПУТАТИ СА НЕДОВОЛНИ ОТ COVID-ОГРАНИЧЕНИЯТА

Британският парламент
06.10.2020 / 16:40

Все повече британски депутати са недоволни от ограниченията за Covid-19, които налага правителството, което може да се изрази в няколкото гласувания в парламента тази седмица.

Депутати, както от управляващата Консервативна партия, така и от основната опозиционна Лейбъристка партия заявиха, че могат да оттеглят подкрепата си прилагане на разпоредбата за събиране на максимум 6 души на едно място и налагане на вечерен час за заведенията.

Депутатите настояват правителството да публикува съвета на учените, въз основа на който твърди, че налага ограниченията.

Днес и утре в Камарата на общините ще има гласуване по тези и някои други мерки, като се очаква бунт, но политическите наблюдатели не очакват правителството да загуби.

Междувременно водещи хирурзи в страната предупредиха, че може да се очаква „цунами“ от канселирани операции тази зима, заради увеличаващия се брой пациенти с коронавирус.

Членове на Кралския колеж на хирурзите изразиха съмнение, че националното здравеопазване скоро ще се върне към бройката операции отпреди пандемията, както се твърдеше.

Данни показват, че повече от 2 млн. британци чакат повече от 18 седмици за рутинни операции.

Тревожно е положението и с трудовата заетост. Проучване сред работодатели показва, че броят на съкращенията за първите пет месеца на кризата е достигнал близо 500 000 души.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев