АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОРЕДЕН ВАНДАЛСКИ АКТ НА СПОРТНО СЪОРЪЖЕНИЕ В СЛИВЕН, КАМЕРИ ЗАСНЕХА ИЗВЪРШИТЕЛЯ

Вандалска проява на спортната площадка в кв. „Република“ беше установена от запис на видеокамерите в Центъра за наблюдение към Община Сливен
06.10.2020 / 14:58

Вандалска проява на спортната площадка в кв. „Република“ беше установена от запис на видеокамерите в Центъра за наблюдение към Община Сливен, съобщи управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ Петко Чолаков. На записа се вижда гражданин, който изхвърля кофа с течност на игрището за волейбол /по информация на дружеството в кофата е имало фекалии/, след което прерязва и мрежата на спортното съоръжение. Записите от камерите за видеонаблюдение са изпратени в полицията за установяване на извършителя.

„За съжаление, подобни вандалски прояви се наблюдават във всички паркове в Сливен. Редовно се трошат детски и спортни съоръжения, както и монтираните осветителните тела около тях, извършват се и кражби, което като щети коства хиляди левове на Общината. Гражданите би трябвало да ги ползват с удоволствие - майки с деца, младежи да спортуват, но сме свидетели на постоянни вандалски прояви и унищожаване“, посочи Петко Чолаков. В тази връзка той заяви , че Община Сливен е предприела мерки относно безопасността, както и предотвратяване на вандалски и хулигански прояви в парковите съоръжения с разширяването на периметъра на системата за видеонаблюдение. В момента се изгражда такава и в парк „Асеновец“.

„Сигнализираме органите на полицията за нарушенията, оттам следва установяване на извършителите, извършват се разследвания по случаите, потърсена им е и отговорност за покриване на щетите. Проблемът е във вандалщината, която унищожава нещо постигнато с много труд и много средства“, заяви още Чолаков. Той използва случая и отново призова гражданите да бъдат съвестни и отговорни, да пазят и ползват съоръженията по предназначение.

„Нека се стараем да бъдем добри стопани на създаденото в града и да му се радваме всички“, допълни още управителят на общинското дружество.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев