АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАБИКЯН: НИКОЙ НЕ БИВА ДА ОЧАКВА, ЧЕ БРЮКСЕЛ ЩЕ УВОЛНИ БОЙКО БОРИСОВ

Арман Бабикян
06.10.2020 / 11:03

Протестът в Брюксел вчера каза нещата, които казва и протестът в София. Целта на срещата на проф. Минеков беше да говори с някои от ключовите депутати, което той успя да направи. Тези хора трябваше да чуят от първа ръка какво точно се случва в България. Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ Арман Бабикян, един от организаторите на протестите у нас от т.нар. Отровно трио. "Залата в Брюксел не ни учуди - чуха се много неприятни неща за България. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борисов вместо българите. Това, което се чу обаче, е шамар за властта", каза още Арман Бабикян.

"Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и между харченето на парите за българите. Думи сме чували много, не сме видели действия. Напротив, виждаме злоупотребата с тези еврофондове, обясни Бабикян.

"Нито един от нас не е избиран за нищо, така че да има самочувствие, че за него са гласували в легитимния смисъл на думата. Но имаме самочувствието, че сме хората, дали искрата на събуждането и огънят на гражданското самочувствие трябва да продължава да гори. Да, има фини на хора, на които не им харесват яйца, има пък и други хора, които казват - сега ли се сещат интелектуалците... Има всякакви хора. Но ние не сме длъжни да се оправдаваме за формите на протест. Ние се опитахме и мисля, че успяваме 90 дни да запазим протеста мирен, а една държава го окървави на 2 септември и тя дължи отговори", категоричен е Бабикян.

"Нито един ден не сме имали уведомителен протест и няма и да има, не сме длъжни. Да ни глобят - ето, държавата пак не работи": така отговори Бабикян на въпроса дали е наясно че протестите без уведомление са в нарушение със закона.

"Ще стане студено, ще дойдат сметките за ток и за парно, тези 1 милион, които живеят под прага на бедността ще се почувстват също угнетени... когато дойдат и гладните, тогава те ще видят от прозорците си", заяви Бабикян относно това дали протестът ще придобие и социално измерение.

На въпроса кой плаща на "Отровното трио", Бабикян отговори така: "Гражданите ни плащат - отворихме дарителска сметка, събрахме около 100 хиляди, които отиват основно за озвучаване. Съвсем скоро бяха платени данъците върху тях и бяха публикувани".

"Още не сме взели решение за партия на Триото, никой не мисли за това. Ако имаме желание за партия, всички медии ще разберат", заяви Бабикян в отговар на въпроса дали "Отровното трио" ще стане политическа партия.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев