АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТЪТ - ДЕН 82

Протестът - 82 ден
29.09.2020 / 08:32

Стотици граждани се събраха на 82-я протест с искане за оставки на правителството и на главния прокурор. Демонстрантите блокираха движението по бул. "Цар Освободител", а бул. "Дондуков" оставиха отворен за преминаващи автомобили. Цяла вечер протестиращите скандираха „оставка” и „мутри вън”, надуваха свирки и вувузели, и развяваха знамена и лозунги.

От "Отровното трио" отново настояха за оставката на столични кмет Йорданка Фандъкова заради "далавери, прикрити зад усмивката й". „Не само, че трябва да премахнем Борисов, не само, че трябва да премахнем Гешев, ние трябва да премахнем и Фандъкова – този приятен параван за организирана престъпност”, коментира от трибуната Виктор Лилов.

Арман Бабикян припомни на събралите се граждани, че битката продължава с четвъртото Велико народно въстание на 3 октомври. Припомняме, че предишните три мащабни демонстрации се проведоха на 2, 10 и 22 септември. На 2 и на 22 септември се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция, проявата на 10 септември премина по-спокойно.

На площада прозвуча и любимата песничка "Аз съм Сънчо". „Тази песен, с която много от нас са израснали, не е поздрав за спящия с кюлчетата Борисов, а за будния Борисов, който каза, че с Цветанов са се били развели, но децата са останали при него. Не знам кой от двамата е играл майката и кой бащата в този брак, но знам друго – това, което чухме днес от министър-председателя към стотици хиляди граждани членове на ГЕРБ, това е обида. Защото нито един от тях не се е родил между съчетанието на Цветанов с Борисов. Това са пълнолетни български граждани, които в някакъв момент от живота си са взели грешно решение”, коментира Бабикян.

Протестът приключи след традиционното шествие до "Орлов мост".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев