АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ ЗА ДИАЛОГА С КАБИНЕТА: ПОСТАНОВКА, КОЯТО ДА Е ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА КОРУПЦИЯТА

Президентът Румен Радев
24.09.2020 / 19:43

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет, коментира президентът Румен Радев по повод изгонените от страната руски дипломати.

Президентът подчерта, че в случая не може да има никакъв компромис и допълни: "Аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и ефективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива".

„Много са въпросите, на които да търсим отговор, трябва да има и ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, както трябва да имаме и ясен отговор на публикациите в "Шпигел", където има, и то сериозни, обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда страна, коментира още държавния глава, цитиран от БТА.

Според него това трябва да бъде изчистено.

„Изобщо трябва да подходим с много ясни критерии и към всичко, което уронва нашата национална сигурност“, допълни президентът.

Запитан дали вижда пространство за диалог с Министерски съвет, Румен Радев отговори: "Аз бях ясен по този въпрос и много пъти съм го казвал - не виждам смисъл да ме тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчетата, за записи, за порочно управление, за корупция".

Това ще рече с разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са случвали и продължават да се случват в държавата. Защото, ако не го направим, каквото и управление да дойде оттук- нататък, то ще бъде със самочувствието и щепродължава с този порочен модел, че ще има индулгенция за всички, уточни той.

Затова трябва да сложим край на индулгенциите“, бе категоричен държавният глава.

В авиобаза Граф Игнатиево днес се проведе медиен ден на тренировката "Тракийска пепелянка 2020", чийто домакин е военното формирование. Пред официалните гости, сред които бяха още Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, участниците изпълниха елементи от съвместната подготовка.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев