АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕН 77 – ПРОТЕСТИ И АНТИПРОТЕСТИ

Протестът - 77 ден
24.09.2020 / 08:20

От "Отровното трио" разпространиха план за България, който се състои от 5 точки. Те са за спиране на кражбите, промяна и борба за справедливост, инвестиция в бъдещето на поколенията и икономически ръст, качество и ефективност на държавните институции.

Протестиращите не са толкова много, колкото предишни дни.

Движението по бул. „Цар Освободител“ е блокирано от озвучителния камион на участниците в протеста.

„Аз ще стоя, докато протестът постигне целта си“, каза един от демонстрантите пред БНР, който не смята, че по-малобройният протест е причина да се откаже и подчерта, че е недопустимо хвърлянето на бомбички срещу полицаи.

Около 21 ч. протестиращите хвърляха яйца по сградата на НС и се отправиха на шествие към Орлов мост.

Контрапротест поиска оставката на президента Румен Радев

В района на НДК в София тази вечер бе организиран контрапротест на подкрепящите правителството, на който стотина души поискаха оставката на президента Румен Радев.

Недоволните граждани не искат да има и предсрочни избори. Те заявиха, че не са платени и са се организирали в социалните мрежи.

„Правосъдие за всеки“ с искане за оставки на главния прокурор и целия Висш съдебен съвет

Инициативата „Правосъдие за всеки“ организира тази вечер демонстрация пред Съдебната палата с настояване за оставките не само на главния прокурор Иван Гешев, но и на целия Висш съдебен съвет, както и за начало на истинска съдебна реформа.

Тази центрирана към съдебната система форма на протест е заради предишно очакване на 23 септември да бъде оповестен докладът за България по новия механизъм на Европейската комисия за върховенството на правото.

Според последната информация това трябва за стане след седмица, когато пак трябва да има протест, тъй като „Правосъдие за всеки“ заявиха намерение за протести всяка сряда - в София и в други градове.

От инициативата напомнят, че в началото на октомври в Европейския парламент предстои сериозна дискусия за състоянието на съдебната власт, липсата на реформи в прокуратурата и гражданските свободи.

Участниците в акцията настояха за радикална съдебна реформа.

Да върнем важната тема, защото правителството ще си отиде, ще дойде друго правителство, то може да вдигне пенсиите, но нищо от това няма да има значение без съдебна реформа, каза пред събралото се множество адвокат Емил Георгиев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев