АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ОСВОБОДИЛ НАЧАЛНИКА НА КАБИНЕТА СИ КАЛОЯН МЕТОДИЕВ СЛЕД ПРАЗНЕНСТВО НА БСП

Президентът Румен Радев и Калоян Методиев
21.09.2020 / 18:01

Държавният глава е освободил Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет, съобщиха от президентската институция. "Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет", се казва в съобщението до медиите. По-рано днес във Фейсбук Методиев написа, че напуска поста, съобщава БНТ.

"Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!", написа Калоян Методиев в социалната мрежа.

Той оглави кабинета на държавния глава миналото лято, след като предшественикът му Иво Христов стана евродепутат от БСП. По информация на в. "24 часа" Методиев е бил поканен на празненство на Корнелия Нинова в събота вечерта в Боровец по случай преизбирането й.

На въпрос на "Дневник" дали Методиев вече не е шеф на кабинета на Радев заради участие в сбирка на социалистите от "Дондуков" 2 казаха само, че решението за освобождаването му е на президента.

Социалисти, с които "Дневник" разговаря, не успяха да потвърдят или да отрекат дали Методиев е бил на празненството на Нинова, но се усъмниха да му е предлагана позиция, макар и Иво Христов, и Елена Йончева първо да са били в екипа на Радев. Самият Методиев не коментира.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев