АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

74-ТИ ДЕН ПРОТЕСТИ ПОД НАДСЛОВ "НАС НЕ НИ Е СТРАХ"

Протестът - 74 ден
21.09.2020 / 10:01

Няколко стотин души се събраха и тази вечер в "Триъгълника на властта" за 74-ия ден на протести с искане за оставката на кабинета "Борисов 3" и главния прокурор под мотото "Нас не ни е страх". Някои от демонстрантите заявиха, че са на протестите от 15 май и ще останат до оставката на Борисов, без значение дали ще има дъжд, сняг и студ, понеже "той на практика няма никакви качества, а в България има доста хора, които имат повече качества от него".

"Ще стоим до края, до победата, докато не подаде оставка. Независимо от дъжд, слънце...На него му се иска да няма алтернатива, но има десетки хора, които имат повече качества, той на практика няма никакви качества", каза една от протестиращите пред БНР.

Традиционно, по фасадата на Народното събрание бяха прожектирани видеа с участието на представители на властта.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" показа новия дом на главния прокурор Иван Гешев в столичния квартал "Бояна" - Дом номер 5. Хаджигенов заяви, че явно така се бори корупцията в България.

Той призовава ДПС и БСП да напуснат пленарната зала, след като вече нямат причина да са в нея, тъй като управляващото мнозинство миналата седмица прие и на второ четене промените в Изборния кодекс.

Хаджигенов заяви, че за утре подготвят изненада по време на протеста и ще отведат протестиращите на място, на което досега не са били.

"Една вечер може да сме 2000, по време на въстанията - над 100 хиляди. Ние ще бъдем тук и няма да си тръгнем" - заяви Арман Бабикян от "Отровното трио" от импровизираната трибуна до фонтана пред Президентството. Той се обърна задочно и към представителите на властта с думите: "Ако имахте малко мозък във високите си министерски глави, трябваше да се притеснявате преди три години, когато бяхме само трима души. Сега е много късно, сега е време за оставка".

Той напомни за критичните статии в европейски издания от последната седмица, определени като "платени" от някои представители на управляващите, с думите: "В България са писани много неща под диктовката на парите, но не е измислен начин на световната и европейска преса какво да пише за корупцията в България".

Към 20 ч. протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител", а малко след 21 часа хората тръгнаха на традиционното си шествие към Орлов мост.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев