АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОСЛЕДЕН ДЕН ЗА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА КОМПЕНСАЦИИ ЗА ЩЕТИТЕ ОТ ПАНДЕМИЯТА

Трактор
21.09.2020 / 07:59

Близо 35 хиляди фермери са кандидатствали по извънредните мерки за финансиране, свързани с коронакризата. Днес е последният срок, в който земеделците могат да кандидатстват за компенсиране на щетите, причинени от пандемията.

Почти 100 милиона лева ще разпредели държавата, за да компенсира фермерите за загубите, причинени от епидемията, извънредното положение и загубите на пазари.

Първата ковид мярка е бюджет 93,5 милиона лева и обхваща секторите "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза", "Винени лозя", "Декоративни растения", "Животновъдство" и "Пчеларство". Право на подпомагане имат регистрирани земеделци, кандидатствали по схемите за директни плащания през тази и миналата година, фермери договори по селската програма и такива с документи са напълно пропаднали площи. По тази мярка заявления са подадени над 33 хиляди земеделци.

Близо 1 200 пък са фермерите, поискали помощ по втората ковид мярка, която обхваща всички останали направления в земеделието. Нейният бюджет е 5,5 милиона лева.

Заявления могат да се подават до края на деня, след което Фонд "Земеделие" ще направи проверка на подадените документи преди да започне изплащането на парите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев