АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНЧЕВ: ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ ИМА НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА СРЕДСТВАТА ОТ ЕС

 Томислав Дондев
18.09.2020 / 14:30

Вицепремиерът Томислав Дондев увери, по време на парламентарния контрол, че до края на годината или в началото на следващата България може да предложи национален план за усвояване на ресурсите от Европейския съюз за преодоляване на здравните и икономическите последици от Covid-19. Дончев уточни, че сумата от 30 милиарда евро е условна и за да бъде усвоена, ще трябва и сериозен план за действие. От БСП заявиха, че загубеното доверие към правителството ще се окаже сериозен проблем.

"Загубата на доверие към правителството, което представлявате, че може да осигури честност при изразходването на европейските средства, може да се окаже проблем и при усвояването на тези пари, които трябва да помогнат при преструктурирането на икономиката ни и за преодоляване на последствията от тежката криза с коронавируса", заяви депутатът от социалистите Крум Зарков.

Заместник министър-председателят Томислав Дончев отговори, че е нужна и конституционна промяна:

"Тази енергия, която я има сред една голяма част от българското общество, което понякога е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Наша обща задача е това да го направим по най-добрия начин. Какво трябва да се промени? Законодателната рамка - дори в Конституцията, за да може държавата да е в състояние да изпълнява една от основните си функции - да въздава справедливост". ".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев